što obično jedem/o za gablec/užinu/marendu
netko ode u dućan pa pojedem sendvič, naručimo pizzu ili ćevape, ili nekakvu tjesteninu ili salatu....ili najgore od svega ne pojedete ništa nego dođete doma s vrtoglavicom na rubu snaga....
izbor baš i nije neki, osim ako ne radite negdje gdje postoji nekakav restoran unutar firme/institucije pa možda postoji i nekakvo varivo ili nešto slično
sendvič se obično svede na liziku s nekakvom salamom, pizza-u ovom gradu ili nitko više ne zna ispeći finu pizzu ili imaju posebno loše primjerke za dostavu, ćevapi obično polupečeni i zlo ti je od njih satima, tjestenine obično plivaju u nekakvom umaku pa imaš osjećaj kao da jedeš gustu juhu sa špagetima, salate čak znaju biti ok ali pobogu skoro 40 kn za sastojke koji ne vrijede više od 10-15 kn...
pa kako je i tako recesija, nemoj/te biti lijene guzice pa si spremite doma nešto za idući dan, varivo, rižoto, neki umak i tjestenina, sve se to može spremiti u frižider i ponijeti drugi dan na posao...
ili malo pogledajte u frižider pa vidite da ste spremili kuhano meso od kojeg ste jučer napravili juhu, da još imate zelene salate koju treba potrošiti ili ćete sve to za par dana baciti kad pronađete zaboravljeno u frižideru...i na posao
nasjeckajte meso, može biti i kuhano i pečeno, nasjeckajte zelenu salatu na rezance, sitno isjeckajte pola malog luka, dva kuhana jaja-----količine po želji
malo posolite, pouljite, dodajte još kakvih začina po želji, promiješajte, probajte kakvog je okusa, dodajte ako što treba, usput pojedite jednu trećinu jer vam je baš fino, a ostatak spremite u fižider i ne zaboravite ponijeti drugi dan na posao
0 komentari:
Objavi komentar